24 Mart 2009 Salı

Kişisel Bir Şey...



Geçtiğimiz akşam çok sevdiğim Desperate Housewives dizisinin en güzel bölümlerinden birini izledim... Dizinin sonundaki dışsesin anlattıklarını hep çok önemsiyorum. Mary Alice'in, arkadaşlarının dostluklarına ve ilişkilerine objektif olarak bakışını ve değerlendirmelerini dinlerken, bazen o söylenenlerin o sıra yaşadıklarıma denk geldiğini de şaşkınlıkla izliyorum. Yine öyle oldu, dizi biterken görüntülerin üzerine söylenenler şöyleydi...


"Çok iyiymiş gibi görünen insanlara asla kanmayın. Onlar yüzünüze karşı gülümserler ama bir yandan da sizden bir şeyler çalmışlardır. Sıcak bir selamlamayla sizi karşılarken, bir yandan da sırlarınızı ortaya çıkartmaya çalışıyorlardır. Size kahve ikram ederken, bir yandan da sizi polise şikayet ediyorlardır. Ve kaba davranmaktan çekinmeyenlere de gücenmeyin, çünkü bu aslında geçerli bir sebebe dayanan, ince bir davranış olabilir..."

Hayatla arama "güven " problemi sokan herkesin şerefine hiç yapmadığım bir şey yaptım; ilk kez bir kadeh dolusu şarabı ağzıma diktim ve boğazımı yaka yaka sonuna kadar içtim... Ya benim kanıma yarasın, ya onların kanına dokunsun...

Bir vampirin teni kadar şeffafken her şey, yine de kabulüm; onlar nasıl isterse öyle olsun...




3 yorum:

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Popüler Yorum,

Desperate Housewives dizisinde Mary Alice'in her bölümün girişinde ve bitişinde söyledikleri o kadar gerçek ve bazen o kadar üzücü ki.

Söylenen sözler bulduğun resimlere o kadar iyi uymuş ki başka bir şekilde anlatılamazdı sanırım. İnsanoğlu işte bu, bir elinde tatlı tatlı pasta verirken sana, diğer elinde seni yaralayacak bıçağı taşımaktadır. İnsanlara güvenimi yitirdim çoktan, belki de bu yüzden artık hayal kırıklığına uğramıyorum.

Martie! dedi ki...

DT bence şu anda yayınlanan diziler arasında en iyilerinden biri.Her karakterin belirli çizgileri var fakat bu özellikleri tek bir insanda da toplayabiliyorsunuz.İçinde mesajlar barındırması da cabası anlayacağınız :)

Bu resimde bile 2 kere şaşırtıyorlar insanı.Birinci pozu görüyorsunuz ve 2.si beklemiyorsunuz.Ardından Gabrielle ve Lynette'nin bıçakları niye ters şekilde tuttuğunu düşünüyorsunuz.

Mary Alice'in söyledikleri yukardaki yorumda da belirtildiği gibi bazıları için braz klişe de dursa gerçekten anlamlı şeyler.

Popüler Yorum dedi ki...

Martielex, teşekkürler yorumuna ve senin de diziyi takip etmene sevindim, o diziden konuşacak çok şey var... Hatta Mary Alice'in sana söyledikleri varmış şimdi onu da okuyacağım merakla:)