25 Aralık 2008 Perşembe

Kate Winslet İçin Ödül Vakti Mi?

Geçtiğimiz hafta açıklanan Altın Küre adayları arasında Kate Winslet bir sürprizle iki farklı kategoride aday gösterildi. "Revolutionary Road" filmi ile en iyi kadın oyuncu ödülüne, "The Reader" ile en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne aday bu sene. Oscar adaylığına da kesin gözüyle bakılıyor şimdiden. Her ne kadar Meryl Streep de bu sene yine iki dalda aday gösterildiyse de Kate'in ödüle daha yakın olduğu aşikar. Güçlü rakiplerini geride bırakıp bu seneki ödülleri kucaklarsa herkesin uzun zamandır beklediği gerçekleşmiş olacak. Kate bence yeni dönemin en yetenekli oyuncularından biri, belki de en iyisi.

Eşi Sam Mendes'in Richard Yates romanından uyarlayarak çektiği "Revolutionary Road" adlı filminde oyunculuk hayalleri olan bir ev kadınını canlandıran Kate Winslet diğer filmi "The Reader" da ise II. Dünya Savaşı sonrasında kendinden yaşça küçük biriyle ilişki yaşayan ve sonradan ortadan kaybolan sır dolu bir kadını oynuyor. Bernhard Schlink romanından uyarlanan "The Reader"ın yönetmeni muhteşem "The Hours" ve "Billy Elliot" filmlerinin usta yönetmeni Stephen Daldry.

Yedi kez Altın Küre, beş kez Oscar adayı olup da bir oyuncunun hala bu ödüllerden birine sahip olmaması gerçekten ilginç geliyor bana. Hele ki "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind" ve "Little Children" filmlerindeki performansları... Bence şimdiye kadar çoktan taçlandırılmalıydı. Daha önce aynı ödüle iki ayrı kategoride aday olmuş olan Julianne Moore o seneki büyük çekişme yüzünden ödül kazanamamıştı, umarım Kate bu ödüllerden en azından birini evine götürür bu kez. Şu anda ondan daha çok hakeden kimse yok bir heykelciği...

1 yorum:

her boku bilen adam dedi ki...

Little Children'daki performansı ile Revolutionary Road'dan daha fazla hak ediyor ödülü kesinlikle.

*bir istekte bulunacagım popüler yorum senden.şimdi yorum yazarken yazının orjinalini göremiyoruz senin sistemde.bilinçl imi yaptın bilmiyorum ama;ayrı bir pencerede açılmasını sağlarsan okuyanlar ve yorum yapanalr olarak daha mutlu olurum kendi adıma.amadiyorsan ben bilinçli yaptım böyle sevıyorum eyvallah.saygılar.