23 Aralık 2008 Salı

Bette Midler'la Muazzez Abacı Birlikte Söylüyor! (özel arşiv)


Yıl 1996, aylardan Ağustos gazetelerde kocaman bir reklam: "Bette Midler'la Muzazzez Abacı birlikte söylüyor!" Hepimiz öyle bakakalıyoruz. Akşam televizyonu açtığımızda gerçekten de bu iki önemli sesi sahnede yanyana izliyoruz. Hatırlamayan pek çok kişi vardır ama zaman bazı durumları daha sonraki yıllarda daha da önemli kılıyor. O yıllarda da Bette Midler büyük bir star ancak Amerika'nın sevgilisi yıldız şimdilerde artık bir efsane.



Ertesi gün gazetelerde okuyoruz ki Bette Midler, Atlantic Records'un kurucusu Ahmet Ertegün'ün Bodrum'daki malikanesine davet edilmiş ve ailesiyle tatilini orada geçirmekte. Cem Özer ise o sıralar "Laf Lafı Açıyor" programının çekimlerini Bodrum Halikarnas Disko'da yapmakta. Programın konuğu Muazzez Abacı. Sohbetler ediliyor, şarkılar söyleniyor derken izleyici kalabalığı arasında Bette Midler'ı fark eden Muzazzez Abacı kendisini ısrarla sahneye davet ediyor. Bette Midler utana sıkıla da olsa, kırmamak adına sahneye geldiğinde gerçekten Abacı ve Özer tarafından iltifat yağmuruna tutuluyor. Muazzez Abacı şarkılarını ezbere bildiğini ve hayranı olduğunu söylediği Midler'ın bir parçasını da hiç provasız okuyuveriyor. Herşey şaka gibi değil mi?


İzlerken ben de öyle düşünmüştüm. Bette Midler o zaman da en sevdiğim sanatçıydı, şimdi de öyle... İstanbul'da Çırağan Sarayı'nda da konaklayan yıldız, bir sonraki sene yine yaz tatili için Bodrum'a geliyor, hem de ünlü modacı Valentino ile birlikte. O yazın görüntüleri de bakın medyaya nasıl yansıyor...



Arşivimde gezerken bulduğum bu haberler ve fotoğraflar sanatseverler için sanırım hala haber değeri de taşıyor... Ve Bette Midler şarkıları hala ne güzel söylüyor...

1 yorum:

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Ağzım açık kalakaldım, laf lafı açıyor'un bu bölümünü nasıl kaçırmışım ben diye nasıl üzüldüm anlatamam. Gazetelerde bile okumamuştım bu haberi.

Muazzez Abacı'nın hareketini de takdir ettim, ne kadar alçakgönüllüymüş.