17 Şubat 2009 Salı

Zuhal Olcay'la Aşk'ın Halleri


14 Şubat Sevgililer Günü'nde Zuhal Olcay konserini izledim. Konser Sevgililer Günü özel konseri olarak duyruldu, aynı zamanda "Aşk'ın Halleri" adlı yeni albümünün de tanıtım konseriydi. Uzun zamandır dinlediğim en güzel albüm olması dolayısıyla, gecenin de özel etkisiyle çok keyif alarak izlediğim konseri ve yeni şarkıları on maddede yorumlamak istiyorum Zuhal Olcay sevenlere...


1- Konser yeni albümün açılış şarkısıyla başladı. Gürol Ağırbaş'ın harika bestesi ve sözleriyle "Derinde" adlı şarkıyı dinlerken, yeni siyah ve kısa saç stiliyle ayrıca şık siyah tuvaletiyle bizi karşılayan Zuhal Olcay göz kamaştırıcıydı.

2- Siyah/Beyaz Dinleti adlı performansında da izlerken aynı şeyi düşünmüştüm Zuhal Olcay hakkında. Gerçekten konser değil bir dinleti onun sahnesi. İnsan şarkıları onun ağzından duymak için eşlik bile etmek istemiyor bazen. Konserin ilk yarısında yine böyle oldu, sessizce ve hayran hayran sahneye baktı kalabalık. "Aşkın En Mavi Zamanı" adlı Bülent Ortaçgil şarkısıyla devam etti konser, albüm sırasına göre söylendi ilk üç parça. "Yine Aşk Var" adlı parça geldi çünkü ardından. Bu şarkı albümde en sevdiğim üçlüden biri.

3- Konseri izleyenler arasında Derya Köroğlu da vardı. Sahneden özel konuklarına atıflarda bulunan Zuhal Olcay, Bülent Ortaçgil, Selim Atakan gibi çalıştığı müzisyenlerin adını anarken, bence kendisini var eden Mehmet Teoman ve Vedat Sakman isimlerini yine anmadan geçti. Her defasında dikkat ediyorum. "Küçük Bir Öykü Bu" adlı enfes ve aynı zamanda hikaye anlattığı için eşsiz albümü bana yapsalardı, ben değil sadece konserlerimde her gün isimlerini mutlaka anardım.

4- Zuhal Olcay "Gitme Vakti" adlı şarkının, yeni albümde kendisi için en özel, en sevdiği şarkı olduğunu söyledikten sonra, sözlerini yazan Gürol Ağırbaş'a da sahneden özellikle teşekkür etti. Şarkı da büyük alkış aldı gerçekten. Bu parça da en sevdiğim üçlüden biri:)

5- Daha sonra yeni şarkılara ara verip ilk albümden üç şarkıyı kısa kısa güzel geçişlerle birbirine bağlayarak okudu Olcay. (Memnun Oldum, Özledim ve Küçük Bir Öykü Bu) Meğer ne kadar bilen ve seven varmış ilk albümü, herkes katıldı şarkılara ve salondaki pür dikkat izleyici sessizliği böylece ilk kez bozulmuş oldu.

6- "Yalnızlığım" adlı Zuhal Olcay'ı Zuhal Olcay yapan şarkıdan sonra, "İki Çift Laf" adlı ikinci albümden "Dünden Sonra Yarından Önce" adlı şarkıya geldi sıra. "Yalnızlığım"ı okumadan önce şarkı hakkında yorumlar yapan Olcay, Vedat Sakman adını yine unuttu:) Hatta bunun üzerine bir Nilüfer-Kayahan durumu olasılığı konuşuldu aramızda.

7- Muhteşem "İhanet" albümünden "Ankara'da Aşık Olmak" ve "Ayrılık da Sevdaya Dahil" adlı şarkılar okundu, yoğun izleyici mırıltısıyla. "Başucu Şarkıları" adlı albümden de "Çaresizim" , "Ölsem De Bir, Kalsam Da Bir", "Yalnızlar Rıhtımı", "Güller Ve Dudaklar" adlı şarkılar seçilmişti. Program boyunca "Oyuncu" albümünden "İyisin" adlı şarkı, "Başucu Şarkıları 2"den "Pervane", yeni albümden söylerken aynı zamanda oyunculuğunu da sergilediği "Aşk Bana Zor Geliyor" ve "Halka Açık" adlı şarkılar da unutulmadı. "Halka Açık" albümde en sevdiğim üçlüden bir diğeri:)

8- Konserin ikinci bölümü büyük bir sürprizle başladı. Siyah pantolon, beyaz gömlek, siyah bir askıyla sahneye çıkan Zuhal Olcay, yıllar önce başrolünü oynadığı "Evita" müzikalinden "Arjantin Ağlama Bana" adlı şarkıyı söyledikten sonra salonda büyük bir alkış koptu. Ve sonrasında durmadı, müzikallerden söylemeye devam etti. "Cabaret" müzikalinden de; önce Türkçe sözleriyle "Kabare"yi, ardından orijinal versiyonuyla "Mein Herr" adlı en sevdiğim müzikal şarkıyı okudu. Sonra "Lüküs Hayat"a geçti. Dans etti, oyunculuğunu ve sesini de harika kullandı, izleyen herkese konserin en coşkulu anlarında özel bir gösteri armağan etti. Bence müzikal şarkılar eşliğinde böyle bir performans gerçekleştirse kesinlikle olay olur.

9- "Güller ve Dudaklar" adlı şarkıyla kapanış yapıldı ancak Zuhal Olcay yoğun alkış sonrasında bis yaparak "Yine Aşk Var" adlı yeni parçasını bir kez daha söyledi. İki saat boyunca sahnede kaldı, sık sık su içti, hasta olmasına rağmen sesinde tek bir sorun olmadı ve kusursuz okudu tüm şarkıları. İzleyenler konser sonrasında büyülenmiş bir şekilde sevgilileriyle salondan ayrıldılar evet gerçekten de herkes konsere ilginç şekilde çift olarak gelmişti. Adı gibi Sevgililer Günü konseri oldu:)

10- Zuhal Olcay için ilk şarkı söylemeye başladığında "Türkiye'nin Edith Piaf'ı, büyük oyuncu ama sesini de mutlaka dinleyin" denmişti. Zaman geçti ve albüm yapmaya devam etti. Geldiği özel yere bakacak olursak müzikte de en az oyunculuğu kadar başarılı oldu. Hem sinema, hem tiyatro hem TV oyuncusu hem de iyi bir şarkıcı. Sadece Türkiye'de değil dünyada da o kadar az ki on parmağında on marifet sanatçılar. Yeni albümünü de herkese tavsiye ediyorum. Gerçek müzikseverler için bir fırsat bu albüm...


3 yorum:

her boku bilen adam dedi ki...

zuhal olcay'da öyle bir tılsım var ki,

yani bir insan hem bu kadar zarif hem de bu kadar çocuksu bir yüze nasıl sahip olur bir kere.

öyle bir tılsım ki bu,sanki "haydi Zuhal gel sabaha kadar flash tv izleyelim" desek gülerek "tamam izleyelim" diyebilirmiş gibi dururken aynı zamanda birden Nessun Dorma'yı söyleyecek bir surat ifadesine ve zerafete sahip.

Umut Sarıkaya'nın tabiri ile TRT 2 gibi kadınken bir anda lig tv moduna da geçebilirmiş gibi.

Hani zarif kadın vardır ama böyle zarif kadın pek yoktur.


"Dünden sonra yarından önce" en sevdiğim şarkısıdır ki o da Vedat Sakman bestesi yanılmıyorsam ama yanılıyor da olabilirim bilmiyorum.

bu arada Poüler Yorum,yorum olayındaki isteğimi gerçekleştirdiğn için teşekkürler.

Popüler Yorum dedi ki...

sevgili hbba, katılıyorum fikirlerine ve senin de zuhal olcay'ı sevmen ne güzel...

güldünya albümündeki "neyse" adlı şarkıyı da sana özel olarak tavsiye ediyorum, çok güzel gerçekten...

dünden sonra yarından önce'nin bestecisi onno tunç, sözleri de zuhal olcay'ın sanırım.

yorum olayına gelince, sen istersin de ben yapmam mı:) ya bazen mesajları onaylıyorum hiçbir yere düşmüyor, hayalet mesaj gibi:)senin mesaja da cevap yazıcaktım ama onaydan sonra kayboldu. haklısın ben çok iyi kullanamıyorum özellikleri mesela senin sayfandaki bunu alan bunları da aldı gibi güncellenen yorumları koyamadım sayfama, mesajından sonra çok uğraştım, ama çözücem yakında:)

sağol güzel yorumuna ve desteğine:)

dizi günlükleri / Bilir Kişi Raporu dedi ki...

Popüler Yorum,

Konser izlenimlerin çok güzel, resmen konserde hissettim kendimi:)

Zuhal Olcay'ın Aşk'ın Halleri albümü nefis bir albüm. Şermin hariç bütün şarkılarını sevdim. Şermin şarkısı albüme yakışmayacak bir şarkı.

Benim favorilerim de "Derinde, Yine Aşk Var, Gitme Vakti ve Halka Açık". Gitme Vakti ve Derinde'ye bayıldım zaten.